5 lucruri de evitat in postarile tale pe social media

Avem tendinta sa primim retelele de socializare in casele si inimile noastre si sa ne deschidem cu totul acestora. Este oare bine?
Se face oare o ruptura de intimitate? Este oare sigur?

Oricare ar fi raspunsurile la aceste intrebari, cu siguranta ca se pot isca multe controverse.

1. Conversatii personale

Cel mai bine este sa-ti tii conversatiile personale cat mai personal posibil, atunci cand porti o conversatie cu cineva pe social media atunci conversatia ta intima devine accesibila oricui din lume. Ca si ghid de referinta imagineaza-ti intr-o sala cu o multime de oameni unde tu ai microfonul si discuti de o problema personala…cat de conforabil te-ai simti? Doresti sa afle oricine din lume cu acces la internet despre conversatia ta personala?
2. Planuri sociale

Nu este o idee buna sa-ti postezi planurile sociale pe social media. In primul rand este posibil ca macar unul din prietenii tai din lista sa se simta exclus ca nu l-ai chemat si pe el sau ca nu ai chemat-o si pe ea. Apoi gandestete la implicatiile de securitate… Daca cineva doreste sa-ti faca rau, va stii exact unde esti si la ce ora… Majoritatea retelelor de socializare au optiuni de limitare a celor care vizualizeaza o postare sau un eveniment…foloseste-te de ele pentru a nu da de belele.
3 Poze cu copii tai

Din pacate si lumea online este infestata cu predatori, oameni care  pot sa urmareasca din umbra luni sau ani si sa loveasca atunci cand au o informatie sigura „Micutul meu este destul de mare sa  stea singur acasa acum” sau „Fica mea cu prietenele la film…” Daca totusi vrei sa postezi poze cu copii tai atunci foloseste limitarile postarilor din exemplu de mai sus, alege cine din cercul tau de prieteni vede aceste postari si poze, pentru bineel tau si al familiei tale
4 Adresa si /sau numarul de telefon

Ai zice ca este elementar de stiut sa nu-ti postezi adresa sau numarul de telefon. Cu toate acestea exista nenumarati oameni care posteaza fie numarul de telefon fie adresa. Sau numarul de telefon pe un site si o parte din adresa pe altul, oricine cu destul timp si capabilitati de cautare poate sa puna lucrurile la punct si apoi vei avea surprize neplacute.
5 Lucruri stanjenitoare

Orice postare sau poza cu tine sau cineva drag care este stanjenitoare pentru tine sau acea persoana nu-si are locul pe social media.

 

Nu uita un lucru: orice postezi pe social media poate sa devina public in orice moment… gandeste-te la implicatiile acestui lucru!