Mega Haios: 3 lectii de management ce trebuie neaparat spuse la munca

Fie ca sunt spunse in gluma, fie ca sunt luate in serios si aplicate, cele 5 lectii de management de mai jos au fiecare o morala puternica care te vor ajuta cu siguranta la locul de munca, fie ca esti manager sau subaltern.

 

Lectia 1 – Transparenta

Sotul tocmai intra la dus cand sotia lui a terminat dusul, dintr-o data suna suneria la usa. Sotia se inveleste repede cu un prosop si fuge sa deschida usa. La usa este Victor, vecinul de alaturi.

Victor zambeste larg , scoate un teanc de bani din buzunar si spune: „Iti dau 1000 RON sa arunci pe jos prosopul”

Dupa ce se gandeste un moment, femeia arunca pe jos prosopul, ia banii din mana lui Victor si inchide usa. Apoi isi pune prosopul pe ea si se duce in baie inapoi.

Sotul ei intreaba „Cine a fost la usa?”. „Era Victor, vecinul de alaturi” spune ea. „Super” zpune sotul, „Sper ca s-a tinut de cuvant si a adus inapoi cei 1000 RON care ii avea datorie la mine”

 

Morala lectiei:

Foloseste-te de orice avantaj sa obtii ceea ce doresti.

Morala a doua a lectiei:

Nu ascunde informatii critice catre cei care trebuie sa cunoasca asemenea informatii, s-ar putea ca intr-o zi lipsa de informatii sa-i faca pe colegii tai sa ia decizii pripite.

 

Lectia 2 – Ultimul cuvant

Un agent de vanzari, un functionar si managerul lor iau masa de pranz cand apare un om fara casa care le cere bani. Fiecare din ei ii ofera o suma modica iar omul fara casa le spune ca le va indeplini fiecaruia cate o dorinta.

Agentul de vanzari zice: „Eu primul, vreau sa fiu pe o insula superba fara nici o grija din lume”

Puf – a disparut

„Eu urmatorul” spune functionarul. „Vreau sa stau pe un yacht luxos cu iubirea vietii mele”.

Puff – si el a disparut

„Se pare ca e randul meu” spune managerul. „Vreau sa-i am inapoi pe cei doi in birou imediat dupa masa de pranz”

 

Morala lectiei:

Lasa-ti tot timpul seful/sefa sa fie primul/prima care are cuvantul.

 

Lectia 3 – Informatia

Un preot deplasandu-se catre un sat vecin opreste sa ia o frumoasa domnisoara cu autostopul. Aceasta se aseaza pe scaunul din dreapta iar fusta mult prea scurta lasa la vedere prea multa piele.

Preotul incercand sa schimbe vitezele, ii atinge din greseala piciorul. tanara spune: „Parinte adu-ti aminte de Luca 14.10”

Preotul ia mana de pe piciorul tinerei dar la urmatoarea schimbare de viteza iar o atinge pe picior, de data asta mult mai ferm.

Tanara spune din nou „Parinte adu-ti aminte de Luca 14.10”.

Preotul spune atunci rusinat: „Imi pare rau fata mea, uneori carnea este slaba si plina de pacate”

Tanara ofteaza si cere sa coboare cat mai repede.

Ajungand la parohie preotul deschide repede Biblia si cauta Luca 14.10, intre reanduri gaseste paragraful: „Prietene, muta-te mai sus.”

 

Morala lectiei:

Daca nu esti bine informat la locul de munca, poti pierde oportunitati grozave