Tratament alternativ – ucide celulele canceroase cu o planta minune

Farmacia naturii nu ne va dezamagi nicicand. Atunci cand metodele medicinii moderne ne vor dezamagi ne putem intoarce oricand privirea catre farmacia naturii.

Despre ce planta este vorba? Despre Pelinita sau Artemisia annua, o planta perena ce poate atinge înalțimea de 2 m cu frunze lungi si verzi si fu flori galbene ce au un miros placut. Este inrudita cu Pelinul.

Pelinita este cunoscuta in mediul farmaceutic inca din anii 70 cand un extras din Pelinita numit artemisinin a fost folosit cu succes in tratamentul Malariei.

Chiar daca pe internet circula articole de mare actualitate care titreaza titluri pompoase:
„S-a gasit in tratament care omoara 99% din celulele canceroare” sau „S-a descoperit planta care elimină celulele canceroase în 16 ore”
Aceste titluri promit leacul miraculos insa sunt doar in cautare de trafic, neavand informatiile complete si corecte.

Tratamentul a fost de fapt descoperit de fapt de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Washington inca in anul 2008 (vezi link aici)

Nici vorba de un nou si revolutionar tratament….

In studiul celor de la Unviersitatea din Washington au descoperit ca, atasand un dispozitiv de localizare chimica la artemisinin, aceasta ucide selectiv celeulele canceroase. In comparatie cu chimioterapia traditionala care distruge aproximativ o celula sanatoasa si normala pentru fiecare 10 celule canceroase ucise, tratamentul cu extract de Pelinita sau Artemisinin distruge o celula sanatoasa doar la aproximativ 100 de celule canceroase ucise iar hibridul creat de cei de la Universitatea din Washington distruge doar o celula sanatoasa la 12.000 de celule canceroase!

Diferenta uriasa si impact mult mai mic fata de chimioterapia traditionala.

Cum functioneaza?
Celulele canceroase au nevoie de nivele de fier ridicate pentru a mentine o diviziune rapida si crestere exponentiala a tumorii. Artemisinin este foarte toxit in prezenta fierului dar destul de inofensiv cand fierul nu este prezent. Astfel celulele canceroase care atrag cantitati mari de fier vor fi primele impactate si ucise de toxiticatea substantei pe cand celulele normale vor trece nevatamate.

Din pacate cautand mai aprofundat pe net nu am reusit sa gasim daca testele pe subiecti umani au fost un succes iar studiile pline de avant ale cercetatorilor parca se opresc in cele mai neasteptate momente.

Citand The National Center for Biotechnology Information: In general, descoperirea derivatilor de artemisinin cu efecte anti tumoare au deschis noi viziuni si noi intrebari pentru lansarea unor studii la scara larga pe mai multe tipuri de biomarkeri de cancer.

Referitor la administrarea Pelinitei si formele in care aceasta este cea mai eficienta… vom reveni cu un articol in curand pentru a prospecta intai piata din Romania in cautarea celor mai bune alternative.