Tu citesti bonul fiscal dupa ce platesti la supermarket? Vezi de ce trebuie sa faci asta!

Cumparaturile fac parte din viata noastra cotidiana, avem nevoie de mancare, produse pentru casa sau curatenie, ingrijire corporala etc. Avem nevoie sau ne este indus ca avem nevoie, insa acesta este un topic pentru un alt articol.
Oricare este motivul pentru care intri intr-un supermarket sau un hypermarket (ca termenul e mai la moda), de cele mai multe ori nu pleci de acolo fara sa lasi o suma semnificativa la casa, pentru produse de care crezi ca ai nevoie.

Esti insa unul din oamenii care sunt atenti la vanzatorii care scaneaza produsele la casa de marcat?
Esti unul din oamenii care stiu pretul afisat la raft atunci cand iau acel produs de pe raft? Si mai important! Esti unul din oamenii care compara pretul vazut la raft cu pretul afisat la casa de marcat?
Si ultima intrebare, la fel de importanta: Esti unul din oamenii care se uita pe bonul fiscal si compara cu ce au in plasa sau in caruciorul de cumparaturi cu produsele de pe bon?

Vezi mai jos motivele pentru care ar trebui ca raspunsul la toate intrebarile sa fie DA!

Daca raspunsul este nu, atunci te informam ca faci o greseala care te costa. Nu te costa mult, de cele mai multe ori micile „erori” sunt de ordinul a catorva lei. Insa, daca pierzi de fiecare data cand faci cumparaturi cativa lei, sa zicem 5, si faci cumparaturi mai serioase din supermarket de 2 ori pe saptamana, ai o pierdere de 10 lei, avand 53 de saptamani intr-un an, ajungi sa cumulezi o pierdere de aproximativ 530 de lei pe an.
Asta intr-un calcul aproximativ, cu sume minime si la doar 2 sesiuni de cumparaturi pe saptamana…

Pentru tine nu poate fi o pierdere prea mare, poate te gandesti ca dai bani mai multi pe alte lucruri muuult mai neimportante.

Gandeste-te insa cati oameni calca pragul unui supermarket sau hypermarket zilnic si ce profit urias fac aceste magazine pe nedrept!

Iata si motivele pentru care raspunsul la intrebarile de mai sus trebuie sa fie un DA hotarat:

– Nu de putine ori am observat neconcordante intre pretul afisat la raft pentru un produs, si cel de la casa de marcat. Uneori sunt diferente putin sesizabile de cativa bani, insa au fost momente cand au fost si diferente de mai mari de 50 de lei.
– Nu de putine ori am observat casierii scanand de doua ori un produs si uitand sa-l scoata din calcule sau chemand un supervizor sa faca asta, daca nu m-as fi uitat atent pe bon dupa ce as fi platit, as fi ramas cu paguba. Asa am ramas doar cu ceva timp pierdut, a trebuit sa merg la ghiseul de informatii/retur sa cer restituirea sumei.

Sunt doar 2 motive, insa suficiente pentru a atrage atentia tututor care calca intr-un supermarket sa fie atenti sa nu risipeasca banii aiurea…
Spor la cumparaturi si aveti grija pe ce dati banii!