Daca esti in cautarea unei retete usoare si delicioase, checul pufos cu afine este alegerea perfecta. Cu o textura pufoasa si aroma imbietoare a afinei, acest desert va cuceri inimile oricarui iubitor de dulciuri. Iata cum poti pregati aceasta minunatie in propriul tau cuptor:
Ingrediente:
375 g faina
225 g afine + 1 lingura faina
150 ml ulei de floarea soarelui
10 g praf de copt
3 oua
225 g zahar
16 g zahar vanilat
188 ml lapte
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 praf de sare
zahar pudra (optional)
Metoda de preparare:
1.Puneti ouale intr-un bol incapator, adaugati zaharul, zaharul vanilat si sarea. Mixati pana cand amestecul se deschide la culoare si isi dubleaza volumul (cca 10 minute la viteza medie).
2.Adaugati treptat uleiul, apoi laptele.
3.Amestecati faina cu praful de copt si adaugati-o in amestecul de oua. Mixati pana la incorporarea completa a fainii.
4.Adaugati coaja rasa de lamaie.
5.Amestecati afinele cu o lingura de faina, apoi turnati-le in compozitia checului (faina care va adera de suprafata fructelor nu va permite ca acestea sa se scufunde in compozitia de chec, in timpul coacerii). Integrati afinele cu grija, astfel incat sa nu se sparga bobitele.
6.Puneti aluatul de chec in forma tapetata cu unt si faina si nivelati cu grija.
7.Coaceti checul pentru 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
8.Dupa ce s-a copt, lasati checul cca 15 minute sa se raceasca in tava.
9.Dupa ce s-a racit, pudrati checul cu zahar vanilat.
Cu aceasta reteta simpla, vei aduce in casa aroma reconfortanta a unui chec pufos cu afine, perfect pentru a fi savurat alaturi de cei dragi. Pofta buna!