Chiftelute manastiresti de post

Combinand ingrediente simple si hranitoare, reteta se adreseaza celor care doresc sa descopere gustul autentic al bucatariei traditionale, chiar si in timpul postului. De la alegerea ingredientelor pana la pasii detaliati de preparare, va ofer in articol o calatorie culinara in lumea mancarurilor de post, aducand in prim-plan aroma, textura si traditie intr-un singur preparat.

Ingrediente:
⦁ 2 cepe albe
⦁ 1 morcov
⦁ 1 pastarnac
⦁ ulei vegetal
⦁ 400g fasole rosie sau alba (din conserva)
⦁ 1 cana pesmet
⦁ 3-4 catei de usturoi
⦁ 1 cana de orez fiert
⦁ 1 legatura marar verde
⦁ 1 legatura patrunjel verde
⦁ piper
⦁ sare
⦁ cimbru

Metoda de preparare:

  • Se toaca ceapa solzisori.
  • Morcovul se taie cubulete mici.
  • Pastarnacul se taie cubulete.
  • Intr-o tigaie punem ulei vegetal, apoi adaugam ceapa si celelalte legume si lasam sa se caleasca.
  • Cand legumele s-au calit, scurgem excesul de ulei.
  • Intr-un bol punem fasolea si o zdrobim cu o furculita.
  • Adaugam legumele calite si o cana de pesmet.
  • Amestecam bine pentru a incorpora ingredintele.
  • Adaugam usturoiul razuit sau pisat, orezul fiert si verdeata tocata.
  • Condimentam cu piper, sare si cimbru si amestecam compozitia foarte bine pentru a omogeniza.
  • Formam chiftelute (rotunde), le dam prin faina si le punem la prajit in ulei incins.
  • Le intoarcem in mod continuu pentru a se praji uniform pe toate partile.
  • Le scoatem pe o farfurie (pentru a elimina uleiul in exces ramas de la prajit, recomandam sa asezati un servet de hartie pe farfurie).