Negresa de post, cu ciocolata si capsuni

In cautarea unei prajituri delicioase si potrivite pentru post, negresa cu ciocolata si capsuni se dovedeste a fi alegerea perfecta. Usor de preparat si plina de arome, aceasta reteta te va incanta la fiecare muscatura.

negresa de post cu ciocolata si capsuni

Ingrediente:
Apa – 250 ml
Zahar – 150 g
Ulei de floarea soarelui – 150 ml
Faina – 300 g
Praf de copt – 1 plic
Cacao – 2 linguri
Gem de capsuni – 200 g
Esenta de vanilie – 1 lingurita
Ciocolata pentru topit – 150 g
Unt – 100 g
Esenta de rom – 1 lingurita
Capsuni – 300 g

Metoda de preparare:

  1. Intr-un bol se pun apa, zaharul si uleiul. Se amesteca cu un tel pana se topeste zaharul.
  2. Se amesteca cu o lingura de lemn , intr-un bol adanc, faina, cacao si praful de copt.
  3. Amestecul uscat ( faina, cacaoa si praful de copt) se toarna peste amestecul lichid (apa, zahar, ulei).
  4. Cu un mixer sau un tel, mixam foarte bine cele 2 amestecuri, astfel incat sa nu ramana cocoloase.
  5. Aromatizam compozitia cu o lingurita esenta de vanilie si adaugam gemul. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele.
  6. Turnam compozitia intr-o tava de copt si o punem in cuptorul preincalzit, la 180-200 grade, pentru 30-45 de minute.
  7. Scoatem de la cuptor si o lasam la racit pt aproximativ 20 de minute, timp in care pregatim glazura.
  8. Intr-un vas topim (pe flacara mica sau in baie de aburi) ciocolata si untul. Amestecam continuu pentru a obtine o consistenta omogena, cu o vascuozitate medie. O luam de pe foc si adaugam o lingurita esenta de rom.
  9. Cand prajitura a ajuns la temperatura camerei, turnam glazura si o nivelam.
  10. Taiem capsunile felii si acoperim intreaga suprafata a prajiturii. Indicat este sa lasati prajitura sa se raceasca, pana incepe sa se intareasca glazura. Apoi sa asezati capsunile, astfel incat acestea sa nu fie acoperite de ciocolata.
reteta negresa de post cu ciocolata