In cautarea unei prajituri delicioase si potrivite pentru post, negresa cu ciocolata si capsuni se dovedeste a fi alegerea perfecta. Usor de preparat si plina de arome, aceasta reteta te va incanta la fiecare muscatura.
Ingrediente:
Apa – 250 ml
Zahar – 150 g
Ulei de floarea soarelui – 150 ml
Faina – 300 g
Praf de copt – 1 plic
Cacao – 2 linguri
Gem de capsuni – 200 g
Esenta de vanilie – 1 lingurita
Ciocolata pentru topit – 150 g
Unt – 100 g
Esenta de rom – 1 lingurita
Capsuni – 300 g
Metoda de preparare:
- Intr-un bol se pun apa, zaharul si uleiul. Se amesteca cu un tel pana se topeste zaharul.
- Se amesteca cu o lingura de lemn , intr-un bol adanc, faina, cacao si praful de copt.
- Amestecul uscat ( faina, cacaoa si praful de copt) se toarna peste amestecul lichid (apa, zahar, ulei).
- Cu un mixer sau un tel, mixam foarte bine cele 2 amestecuri, astfel incat sa nu ramana cocoloase.
- Aromatizam compozitia cu o lingurita esenta de vanilie si adaugam gemul. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele.
- Turnam compozitia intr-o tava de copt si o punem in cuptorul preincalzit, la 180-200 grade, pentru 30-45 de minute.
- Scoatem de la cuptor si o lasam la racit pt aproximativ 20 de minute, timp in care pregatim glazura.
- Intr-un vas topim (pe flacara mica sau in baie de aburi) ciocolata si untul. Amestecam continuu pentru a obtine o consistenta omogena, cu o vascuozitate medie. O luam de pe foc si adaugam o lingurita esenta de rom.
- Cand prajitura a ajuns la temperatura camerei, turnam glazura si o nivelam.
- Taiem capsunile felii si acoperim intreaga suprafata a prajiturii. Indicat este sa lasati prajitura sa se raceasca, pana incepe sa se intareasca glazura. Apoi sa asezati capsunile, astfel incat acestea sa nu fie acoperite de ciocolata.